Plenerowy event z posiłkiem? Konieczne są namioty cateringowe

Namiot cateringowy to niezbędny element wielu eventów odbywających się w plenerze. Jak zbudowane są nowoczesne namioty cateringowe i dlaczego warto w nie zainwestować?

Namiot cateringowy – na wesela i targi

Namiot cateringowy jest często używany przez podmioty organizujące rozmaitego rodzaju eventy w plenerze – wesela, pikniki, złote gody, jak również sympozja. Obiekty tego typu znajdą zastosowanie zawsze wówczas, gdy na wydarzeniu pojawiają się potrawy, np. napoje, przystawki czy zimny bufet. Namioty cateringowe pozwalają na utrzymanie przez dłuższy czas świeżości serwowanych dań, a także ochraniają je przed światłem słonecznym czy wpływem innych niekorzystnych czynników zewnętrznych. W sprzedaży można znaleźć namioty cateringowe szerokie na 3 do 8 metrów oraz długie na 4 do 52 metrów. Klienci mogą wybierać pomiędzy konstrukcjami o różnym układzie i kolorystyce. Namioty cateringowe można także łączyć ze sobą lub personalizować, komponując konstrukcje dostosowane do dowolnych potrzeb.

Namioty cateringowe na każde warunki pogodowe

Wesela i imprezy w plenerze są coraz popularniejsze, nie dziwi więc to, iż wzrasta liczba osób poszukujących przestronnych i trwałych namiotów cateringowych wytworzonych z wytrzymałych materiałów. Namiot cateringowy ochrania gości przed niekorzystną pogodą – przed deszczem, intensywnym promieniowaniem słonecznym czy wiatrem. Dostępne na rynku namioty cateringowe cechują się mocną konstrukcją i wytrzymują nawet silny wiatr. Nowoczesne namioty tego typu zostały także wyposażone w systemy poprawiające przepływ powietrza w namiocie, co uniemożliwia nadmierne skraplanie się wody i wpływa na komfort gości. Innym udogodnieniem jest również system gromadzący ciepło w namiocie, co jest wyjątkowo istotne chłodniejsze dni.